Biserni osmijeh!

                          Biserni osmijeh                              

Ćao ljudi, dobrodošli na blog. Današnji post će biti o tome kako imati biserni osmijeh. Nastavite čitati.



Svi mi želimo izgledati prelijepo na slikama. Na slikama svi skrivamo svoj osmijeh. Ali zašto?  Svoj osmijeh i zube skrivamo zbog toga što uvijek ispadnemo sa čudnim grimasama na licu. Zubi koji nisu blistavo bijeli muče mnoge, pa se mnogi zbog toga ne žele iskreno nasmijati. Kafa,tamni čajevi,cigarete,loša higijena,genetika, sve su to razlozi za uništenje naših zubi. Izbjeljivanje kod zubara i teška sredstva za izbjeljivanje zvuče previše agresivno, pa čak i opasno. Evo nekoliko primjera zbog kojih bi vam zubi bili blistaviji.


  • Prirodno izbijelite svoje zube
Pomiješajte pola kašike sode bikarbone i pola kašike soli, te dodajte jednu kap ulja metvice. Četkicu za zube pokvasite pa na nju stavite ovu mješavinu i lagano trljajte. Soda polira gornji sloj zuba i izbjeljuje mrlje na zubima. Daa nebi oštetili zube ne radite to češće od jednom sedmično.

  • Jedite voće i povrće
Voće i povrće u sebi ima dosta vitamina, pa tako i može pomoći vašim zubima. Neko voće i povrće čiste i izbjeljuju naše zube, zato ga treba što ćešče jesti. Na vašem dnevnom meniju treba da budu jabuke, banane, jagode, kruške i mrkva.

  • Voda kao izbjeljivač zuba
Voda je nešto najzdravije za čovjeka i njegov organizam. Nakon jela mućkajte vodu u ustima oko trideset sekundi. Tako se hrana neće nakupljati na zubima i bit će bjelji i ljepši.


  • Recite "ne" gaziranim pićima
Gazirana pića prepuna su šećera i vrlo lako stvaraju naslage na zubima. Zato izbjegavajte gazirana pića. Ako baš želite piti gazirane sokove, koristite slamčicu.


I ljudi moji, to bi bilo sve za ovaj put. Ukoliko imate neki problem sa zubima, probajte nešto od ovoga gore. Budite mi sretni i nastavite pratiti ovaj blog. Vaša Emina. :* :* :*

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Nasilje preko društvenih mreža!

SAMOĆA!